Miss Independence (Independence De Winghe) in finale beker van Belgie 7-jarigen.

Half augustus wordt in Gesves het kampioenschap voor jonge paarden gereden, alsook de “Beker van Belgie voor 7-jarigen.”
Ivan Dalton kwam hier aan de start met Miss Independence BC, oftewel onze Independence De Winghe, een nakomeling van Toulon en Sherrylady. En dus volle zus van ons veulen van dit jaar Pineau.
Tijdens de eerste ronde op dinsdag wist het duo foutloos rond te komen en zich zo van een achtste plaats te verzekeren (130 starters)
Op vrijdag werd de tweede ronde gereden , en na een foutloze ronde, en een snelle foutloze barrage behaalden zij een derde plaats. Het was dus uitkijken voor de finale op zondag.
Voor deze finale hadden zich 40 combinaties gekwalificeerd en was er een stevig 1.40 parcours gebouwd . Ook hier bleef Independence overal van het hout, en mocht dus starten in de barrage.
Voor de snelheid mist Independence nog wat ervaring, en kwam verkeerd aan de tweesprong welke dan ook neerging, met toch nog een mooie negende plaats als resultaat. Zeker een proficiat waard aan haar ruiter Ivan Dalton.